Монополія «Зеонбуду» – це спосіб після переходу на цифру відключити будь-який канал, - Вікторія Сюмар
середа, 17 червня 2015, 18:50

Монопольне положення провайдера і оператора цифрових мереж ТОВ "Зеонбуд",  незрозумілий рівень покриття території України цифровим сигналом, особливо у прикордонних областях, необґрунтовано високі тарифи компанії-монополіста є питанням інформаційної безпеки.

Про це сьогодні під час засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики заявила народний депутат фракції «Народний фронт», голова комітету Вікторія Сюмар.

Більше того, вона звернула увагу на суттєву проблему непрозорості власності компанії "Зеонбуд".

За її словами, і профільний комітет, і телеканали, і все суспільство мають обов’язково знати, хто стоїть за цією компанією, оскільки її монопольне положення на ринку - «це спосіб після переходу на цифру вирубити все і всіх».

«Це питання інформаційної безпеки і ним повинен опікуватися кожен державний орган», - наголосила Сюмар.

Так само, на думку Голови Комітету, велику небезпеку становить той факт, що компанія "Зеонбуд" має «білі плями» у прикордонних регіонах, тобто не може забезпечити там якісне надання послуг.

«Таким чином ми відкриваємо шлях російським мовникам, які реально збурюють українців на прикордонних територіях, де ситуація є нестабільною. Якщо це буде продовжуватися, якщо, не дай Бог, так станеться, що у нас російські телеканали будуть мовити більше, ніж українські, ми можемо втратити ще частину української території», - резюмувала народний депутат.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua