Вікторія Сюмар: Потрібно якнайшвидше подолати тотальний вплив олігархів на ЗМІ (фото)
четвер, 11 червня 2015, 13:05

Без подолання залежності інформаційної сфери від тотального впливу олігархів швидких зрушень в країні не буде.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар під час Міжнародної конференції з питань впровадження ефективного механізму для прозорості медіавласності в Україні.

Сюмар наголосила, що будь-які спроби економічних реформ наштовхуються на серйозний спротив залежних від олігархів медіа, які формують негативний образ політиків, що впроваджують зміни.


За її словами, нинішня ситуація фактично створює систему залежності політиків і суспільства від позиції кількох людей, які є власниками ЗМІ.

«Сьогодні існує тотальний, монопольний контроль олігархічних груп над ключовими засобами масової інформації», - підкреслила вона.

Вікторія Сюмар зазначила, що олігархи заважають появі в країні нормального медіаринку.

«ЗМІ залежні від постійних грошових дотацій. Значить, ці кошти треба звідкись брати. І беруть їх, як правило, знову ж таки, з олігархічного капіталу», - сказала вона.

«Без формування реального медіаринку ми не будемо мати вільних засобів масової інформації і тієї свободи слова, яку би хотілося мати в європейській Україні», - підкреслила політик.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua