Вікторія Сюмар: Держава повинна максимально стимулювати українське кіно і друковане виробництво та профінансувати суспільне мовлення
п’ятниця, 21 жовтня 2016, 13:43

У проекті Державного бюджету на 2017 рік має бути передбачено стимулювання українського кіно та друкованого виробництва, а також профінансоване на достатньому рівні суспільне мовлення.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам. 

Більше того, на думку Вікторії Сюмар, сьогодні держава повинна максимально стимулювати українське кіно та друковане виробництво.

«Якщо ми зменшуємо конкуренцію з російським продуктом, все-таки наше починає більше розвиватися. Сьогодні вже є більше українських пісень в радіоефірі, сподіваюсь, що буде більше книжок. Але нам треба грамотно проводити політику державного замовлення на українське кіно та друк книжок. На це треба виділяти кошти. В принципі, над такими пропозиціями до бюджету ми сьогодні і працюємо», - пояснила голова комітету.

Відповідаючи на запитання, що профільний комітет не влаштовує у проекті Державного бюджету на 2017 рік, вона зазначила, що це фінансування суспільного мовлення.

«Ми не задоволені проектом бюджету в частині медійної сфери, в першу чергу через те, що півмільярда гривень недоотримає суспільне мовлення. І це означає можливість провалу однієї з базових реформ – створення суспільного мовлення в Україні. Люди чекають на появу неолігархічного каналу, який не буде під контролем ні влади, ні олігархів. Цей канал має бути потужним, але потужним він може бути лише тоді, коли там будуть ресурси. І ось це - одна з базових проблем, яку станом на зараз треба вирішувати», - наголосила голова комітету.

Коментуючи загалом діяльність Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики,  Вікторія Сюмар наголосила, що за останні два роки комітет зробив багато кроків для посилення захисту інформаційного простору України, зокрема створив кордони для захисту від російської пропаганди. Однак на сьогодні, за її словами, залишається актуальною необхідність посилення ролі регулятора – Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

«Ми маємо надати Нацраді реальні повноваження для того, щоб вона могла швидко і адекватно реагувати на інформаційні виклики», - наголосила народний депутат.

Вікторія Сюмар також повідомила, що наразі очолюваний нею комітет розробляє великий законопроект про аудіовізуальні послуги, який передбачає цілу нову схему роботи інформаційного простору. 

«Там буде і суспільне мовлення, і мовлення громад, і новітні інформаційні майданчики - такі, як, наприклад, YouTube. Для того, щоб у нас було більше свободи всередині країни, а ззовні ми були захищені від пропагандистської агресії», - резюмувала представник «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua