Вікторія Сюмар: Дивно мати безвізовий режим з державою, з якою йде війна (відео)
вівторок, 4 жовтня 2016, 11:01

Якщо Україна інтегрується в західному напрямку, тоді кордон на Сході має бути реальним кордоном із Росією, яка сьогодні, на жаль, не демонструє ні цивілізованих стандартів, ні цивілізованих підходів.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань інформаційної політики та свободи слова, заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила, що такий крок українського парламенту буде адекватною відповіддю, зокрема і на нещодавнє затримання кореспондента "Укрінформу", громадянина України  Романа Сущенка.

"Нам всім необхідно зараз застосувати усі можливі засоби для того, щоб звільнити Романа Сущенка з російського полону. Очевидно, треба всій міжнародній спільноті об’єднатися, але Україна, як постраждала держава, так само мала би жорстко реагувати на такі дії Росії. І такою адекватною відповіддю могло би стати запровадження віз із Російською Федерацією", - заявила народний депутат і нагадала, що представники "Народного фронту" говорили про це ще у 2014 році, коли почалася агресія Росії проти України.

"Взагалі-то дивно мати безвізовий режим з державою, з якою йде війна. Якщо Україна інтегрується в західному напрямку, в бік Євросоюзу, то нам треба чітко сказати, де у нас кордон. І наш кордон на Сході має бути реальним кордоном з Росією, яка сьогодні, на жаль, не демонструє ні цивілізованих стандартів, ні цивілізованих підходів і діє абсолютно в стилі терористичної держави", - наголосила Вікторія Сюмар.

У той же час парламентар додала, що, напевно, будуть і опоненти такого рішення, які  апелюватимуть до певних економічних причин, зокрема теми заробітчан.

"Але я думаю, що сьогодні національна гордість українців сама говорить за себе, що не варто працювати в державі-агресорі. Це, зрештою, небезпечно для українських громадян. Вас можуть просто схопити за український паспорт на вулиці і кинути в Лефортово, як це сталося з українським журналістом", - підкреслила голова Комітету з питань інформаційної політики та свободи слова.

За інформацією Вікторії Сюмар, Комітет ВР з питань закордонних справ вже схвалив постанову про запровадження візового режиму з Російською Федерацією, тому "жодних проблем із появою її у сесійній залі немає".

Народний депутат очікує, що відповідне голосування відбудеться вже на цьому пленарному тижні. 

Також, за її словами, у разі ухвалення цієї постанови перехідний період та процес підготовки для запровадження віз із Росією може зайняти від трьох до шести місяців.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua