Вікторія Сюмар: Комітет з питань свободи слова підготував низку законопроектів щодо захисту інформаційного простору (відео)
понеділок, 4 вересня 2017, 13:23

Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики за літо було напрацьовано пакет законопроектів, покликаних захищати й надалі український інформаційний простір.

Про це повідомила очільник комітету, народний депутат фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар під час засідання Погоджувальної ради.

"Зокрема, ми хочемо захистити українських книговидавців, запропонувавши такий інноваційний підхід, як акцизна марка на російську книжку, аби боротися з піратством у цій сфері", - сказала Сюмар.

"Окремо ми хочемо прийняти законопроект про висвітлення діяльності органів державної влади - так само з низкою тематичних інновацій; в тому числі і щодо висвітлення парламентської діяльності.  Уже є базовий для інформаційної сфери законопроект про аудіовізуальні медіапослуги, який вводить в новацію таку необхідну річ, як необхідність представництв Facebook, Google, нових платформ, які мають платити податки в Україні та регулюватися українськими законами. Це теж важлива новація, яку ми хочемо впровадити", - заявила голова комітету.

"Такий пакет законопроектів буде запропоновано, і я сподіваюся, що за місяць-півтора ми вийдемо на його ухвалення", - наголосила народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua