Вікторія Сюмар: Лобісти «сім`ї» Януковича у парламенті блокують повернення вкрадених ним коштів до Державного бюджету
вівторок, 15 березня 2016, 19:03

Лобісти «сім`ї» Януковича у Верховній Раді блокують вирішення питання щодо повернення вкрадених ним $2 мільярдів до Державного бюджету.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар сьогодні у коментарях журналістам.

Вона наголосила, що питання щодо спецконфіскації коштів Януковича потрібно невідкладно вирішувати.

«Абсолютно ненормальна ситуація, коли $2 мільярди - коштів колишнього президента-корупціонера знаходяться на рахунку, при цьому  суд не може прийняти рішення щодо їх конфіскації, бо всі знають корупціогенність українських судів, а Верховна Рада не може прийняти політичне рішення про те, що ці гроші потрібно перерахувати в бюджет», - заявила вона.

Народний депутат вкотре нагадала, що саме від цих коштів на сьогодні залежить можливість переоснащення української армії, а отже - оборонне замовлення і робочі місця. Тому, за словами Вікторії Сюмар, позиція деяких  народних депутатів щодо законопроекту №4057  викликає у неї великий подив.

«Я не дивуюсь позиції «Опозиційного блоку», але інші колеги, які не голосують за цей законопроект, мене відверто дивують. Ми що, захищаємо гроші Януковича?», - зазначила вона.

Вікторія Сюмар зауважила на тому, що якби критики цього законопроекту хотіли б насправді вирішите це питання, тобто конфіскувати гроші Януковича, то вони погодились би на включення законопроекту до порядку денного, а потім вже вносили би свої пропозиції і правки.

«Якщо вони навіть не хочуть включати законопроект до порядку денного, це означає, що вони взагалі не готові у жодний спосіб вирішувати це питання, яке, до речі, вже «вариться» у парламенті останні п’ять місяців», - підкреслила вона.

Сюмар також зауважила, що Державний бюджет на 2016 рік формувався з розрахунку, що законопроект №4057 буде ухвалений і $2 мільярди все ж надійдуть до державної казни.

«І всі це знали, бо це була політична згода. І після цього в парламенті раптом знаходиться маса лобістів колишньої «смі`ї», які просто блокують вирішення цього питання. Це неможливо пояснити логікою чи якоюсь іншою позицією. Це абсолютно дискредитаційна для парламенту позиція», - заявила Вікторія Сюмар.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада через брак голосів так і не змогла включити навіть до порядку денного проект закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду) №4057.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua