Вікторія Сюмар наполягає на підтримці законопроектів щодо захисту журналістів та доступу до публічної інформації (відео)
понеділок, 21 грудня 2015, 13:57

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації, заступник Голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар наполягає на ухваленні законопроектів щодо захисту професійної діяльності журналістів та вдосконалення законодавства у сфері доступу до публічної інформації.

Про це вона сказала у понеділок під час засідання Погоджувальної ради.

Зокрема, народний депутат наголосила на необхідності розглянути законопроект №1630 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів).

Як зазначила Сюмар, "народні депутати обіцяли ухвалити законопроект №1630 ще півроку тому до Дня журналіста, проте, цього так і не було зроблено".

"Хотілося би, щоб Апарат Верховної Ради не випускав з уваги це питання і цей законопроект потрапив би нарешті до порядку денного", - зауважила вона.

Крім того, Вікторія Сюмар звернула увагу на необхідність ухвалення законопроектів №2913 і №2003а, які стосуються внесення змін до деяких законів України у сфері доступу до публічної інформації щодо вдосконалення їх окремих положень.

Крім того, Голова Комітету з питань свободи слова та інформації заявила про необхідність передбачити у проекті Державного бюджету на 2016 рік належне фінансування для новоствореного каналу іномовлення Ukraine Tomorrow. За її словами, без такого фінансування запустити цей телеканал буде неможливо.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua