Вікторія Сюмар: НФ звернеться до НАБУ з приводу заяв Онищенка про брудну кампанію проти Яценюка
понеділок, 5 грудня 2016, 20:42

Фракція "Народного фронту" вимагатиме від керівництва Національного антикорупційного бюро України розслідувати скандальні заяви депутата-втікача Олександра Онищенка про дискредитаційну кампанію проти екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це заявивила заступник керівника фракції “Народний фронт”, народний депутат Вікторія Сюмар у коментарях журналістам по завершенні засідання фракції.

За її словами, депутати хочуть отримати відповіді на питання після публікації в британському виданні The Independent.

“Хто дає ці вказівки, хто дає гроші на оплату цих послуг? Хто в такий спосіб заробляє на кампанії, аби далі в такий спосіб продовжувати корупційні оборудки з тим самим “Укргазвидобуванням”? Нам потрібні відповіді на всі ці питання, і завтра фракція піде до НАБУ, до його керівника Артема Ситника у парламентській перерві о 14:00”, - сказала Сюмар.

“Заяви є, а НАБУ тільки відмовчується. Нам здається, що ці заяви потрібно розслідувати у першу чергу, і ми готові усю інформацію надати. Ми мали інформацію власну - про замовну кампанію проти Арсенія Яценюка, яка велася за гроші певних корупціонерів. Зараз ми отримали підтвердження у вигляді цих свідчень (Онищенка) британському виданню”, - зазначила депутат.

Друге питання, яке хвилює парламентарів, - це спецконфіскація.

“Ми зробили сьогодні заяву, що ці кошти хочуть вкрасти. І, як не дивно, одна з офшорок, яка викупила певні облігації держави, - її викупив Онищенко. Фактично, дискредитація спецконфіскації велась із того самого джерела, що і дискредитація Арсенія Яценюка. Тому ми хочемо спитати НАБУ, аби ці кошти не були вкрадені, зрештою, та не зникли з цих рахунків, - з цих офшорок, які нам відомі”, - резюмувала Сюмар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua