Вікторія Сюмар: Рада має проголосувати за відкриту роботу комітетів та покарання для депутатів за неперсональне голосування
понеділок, 28 березня 2016, 13:48

Верховна Рада має приділяти увагу не лише Уряду, а й собі, зокрема, прийняти законопроекти про відкритість роботи комітетів і покарання для депутатів за випадки неперсонального голосування в парламенті.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар під час Погоджувальної ради.

"У нас є законопроект №1591, зокрема, про відкритість роботи комітетів. Всі нібито погоджувалися, це все ми обговорювали з вами у Брюсселі з приводу відкритого доступу на засідання комітетів, з приводу прямої трансляції. Ухваливши такі речі, український парламент міг би показати людям, що він робить, бо інколи виглядає, що ми не працюємо, а тільки сваримося одне з одним на брифінгах", - сказала Сюмар.

Народний депутат підкреслила, що готовий до проходження у сесійній залі законопроект уже багато місяців лежить у стінах Верховної Ради.

"Інший законопроект - це №1895, - про санкції за неособисте голосування. Ми боїмося ухвалити рішення, яке дозволить видаляти депутата на якихось 5 засідань Верховної Ради. Якщо ми себе боїмося покарати і показати, що ми відповідальні за Конституцію, то чого ми хочемо від Уряду, від інших речей? Чому ми всіх вчимо, а самі не можемо показати приклад?", - підсумувала Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua