Вікторія Сюмар: Сьогодні інформаційна політика є питанням національної безпеки (відео)
понеділок, 31 жовтня 2016, 14:04

У Верховній Раді України необхідно провести День з питань інформаційної політики, яка сьогодні – в умовах фактичної війни – є також питаннями національної безпеки держави.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар під час засідання Погоджувальної ради.

«Ми всі вже говорили заїжджену фразу: перед тим, як куди-небудь починають їхати танки, там починають працювати телеканали, а ми не вміємо на це реагувати. Тому що через інформаційну політику йде вплив на мізки», - наголосила вона.

Як повідомила Вікторія Сюмар, після двох років від початку збройної агресії Росії проти України в нашій країні досі немає повної заборони на трансляцію російських телеканалів, а є лише тимчасова заборона суду.

«У нас всі вимагають якоїсь адекватної реакції на сепаратистські заходи і на ті концерти, які дозволяють собі вирізати «Слава Україні!» на українських телеканалах, але у нас, у Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, немає жодного інструменту, щоб хоч якось на них вплинути, бодай штраф на них накласти», - обурилася народний депутат.

При цьому вона додала, що законопроекти, які вирішують питання в інформаційній сфері, поставлені у порядку денному цього тижня в кінці дня, що ставить під загрозу їх розгляд. Тому голова комітету наполягає на їх невідкладному розгляді.

Крім того, Вікторія Сюмар наголосила на важливості законопроекту №5008, який дозволяє Міністерству оборони України після 1 січня 2017 року мати засоби масової інформації для українських солдат («Про внесення змін до деяких законів України щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції», автори Сюмар В., Тимчук Д.). 

«Ми всі тут говоримо про пропаганду, що нам потрібно піднімати бойових дух тих людей, які сидять в окопах. І їм треба читати і розуміти політику української держави. Цей закон у першому читанні розглянутий, він абсолютно невеличкий, його можна розглянути, але його немає у порядку денному. Це те, що я дуже прошу поставити в блок питань національної безпеки, якщо вже не йдеться про інформаційну політику», - резюмувала Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua