Вікторія Сюмар: У наступному році українці відчують результати економічного зростання
вівторок, 22 грудня 2015, 13:26

Проведення ефективної податкової реформи, приватизація державних підприємств, продовження дерегуляції економіки та врегулювання конфлікту на Сході України мають стати основними цілями для усіх гілок влади у 2016 році.

Таку думку висловила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар сьогодні у коментарі журналістам.

"Цілі на 2016 рік – це, по-перше, розробка нового Податкового кодексу, який справді зможе запустити економічний розвиток держави, зокрема активний розвиток малого і середнього бізнесу. По-друге, це дуже серйозна дерегуляція економіки. По-третє, хотілось би побачити приватизацію державних підприємств. Адже ми так багато говоримо про корупцію, не думаючи, а в чому її джерела. Джерела її - в держпідприємствах, тому їх треба продати. Краще приватний інвестор, ніж держава. Якщо ми зможемо це зробити, то корупції буде менше, а ринку - більше", - вважає Сюмар.

Крім того, на думку народного депутата, ще одним головним завданням є врегулювання конфлікту на Сході України.

"Ми зробили один крок і маємо зараз відносну тишу, але це не означає, що проблема вирішена. Ми бачимо, що сьогодні коїть Росія у всьому світі, наскільки це є фактором дестабілізації. А це наш сусід, тому проблема лишається… Завдяки надзусиллям нам вдається втримувати ситуацію на Сході, але до її вирішення ще далеко", - зауважила вона.

На думку заступника голови фракції "Народний фронт", необхідно продовжувати переговори з міжнародним співтовариством щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема з таких питань, як контроль над українсько-російським кордоном, відведення озброєнь тощо.

"Ми повинні уникнути гарячої фази війни. Для цього ми маємо робити кроки до максимального примирення. Якщо нам це вдасться зробити, то я переконана, що від цього дуже сильно залежатиме стан української економіки", - зазначила парламентар.

В цілому, на думку Вікторії Сюмар, Україна зараз розвивається у правильному напрямку, проте "шлях до мети важчий і довший, ніж всі очікували". Разом з тим вона переконана, що "2016 рік буде кращий і легший за попередній, а українці відчують результати економічного зростання та наближення України до європейських цінностей".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua