Вікторія Сюмар: Україна стоїть на порозі дуже серйозних ризиків і не може жити без Уряду (відео)
вівторок, 12 квітня 2016, 17:36

Фракція "Народний фронт" закликає демократичні фракції парламенту якомога швидше сформувати новий Кабінет Міністрів, оскільки Україна стоїть на порозі дуже серйозних ризиків і не може жити без Уряду.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в коментарях журналістам.

"Наша позиція була і залишається наступна: ми не можемо залишити країну взагалі без Уряду. Ми готові голосувати за відставку Арсенія Яценюка, але ми маємо домовленості щодо формування наступного Уряду, і надзвичайно важливо не допустити сьогодні ситуації, коли країна буде змушена йти на перевибори за відсутності легального Уряду. В такій ситуації навіть проведення перевиборів зможе опинитися під загрозою, тому що виконувач обов’язків голови Уряду навіть не зможе забезпечити виділення коштів на ці перевибори", - заявила вона.

Сюмар також зазначила, що наразі залишається проблема узгодження кандидатур міністрів у майбутній Уряд Гройсмана.

"Ці проблеми виникли не між "Народним фронтом" і "БПП". "Народний фронт" усі свої позиції з "Блоком Петра Порошенка" погодив. Ці проблеми виникли вже всередині самої пропрезидентської фракції", - підкреслила народний депутат.

Вона вкотре зауважила, що Арсеній Яценюк добровільно написав заяву про відставку для того, щоб вирішити політичну кризу, яка була створена не "Народним фронтом", а саме партнерами по колишній коаліції.

У зв’язку з цим, за словами Вікторії Сюмар, буде цілком логічним кроком скасувати постанову про визнання роботи Уряду Арсенія Яценюка незадовільною, оскільки ця постанова була "лише одним з елементів цієї політичної кризи".

"Сьогодні ми готові долучитися до коаліції для того, щоб продовжувати курс Арсенія Яценюка. Тому дуже нелогічно вважати цей курс незадовільним і при цьому його продовжувати", - сказала Сюмар.

"Через деякий час ми побачимо, що цей курс заслуговує на багато позитивних оцінок. Уряд зробив дуже багато і для енергетичної незалежності, і для того, щоб втримати ситуацію в країні", - додала вона.

Крім того, Вікторія Сюмар наголосила, що затягування із формуванням нового Уряду загрожує втратою керованості державою.

"Тому я закликаю наших партнерів з БПП продемонструвати свою інституційну спроможність та якомога швидше вирішувати політичну кризу. Також я закликаю інші демократичні сили або висувати кандидатів, або долучатися до коаліції, тобто зробити усе для того, щоб стабілізувати ситуацію в країні. Інакше ми на порозі дуже серйозних ризиків. Країна не може жити без Уряду", - резюмувала Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua