Вікторія Сюмар: В Україні розпочата реформа державних ЗМІ (відео)
вівторок, 24 листопада 2015, 12:12

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації (№1123), який дозволить заощадити сотні мільйонів гривень державних коштів.

За відповідне рішення проголосували 260 народних депутатів.

«Це епохальна річ. Ми зробили дуже великий крок. Дякую усім народним депутатам, які підтримали цей законопроект», - заявила після голосування Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

Вона зазначила, що законопроект про роздержавлення комунальних ЗМІ розроблявся та дискутувався протягом останніх десяти років, а Парламентська асамблея Ради Європи ще у 2005 році рекомендувала Україні розпочати реформу державних ЗМІ.

«Країни Балтії провели роздержавлення ЗМІ відразу після здобуття незалежності. А у нас досі залишився такий рудимент, як державні та комунальні засоби масової інформації. Тому ця реформа не просто назріла, вона вже перезріла», - наголосила Сюмар.

Вона також повідомила, що Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики на своєму засіданні рекомендував підтримати законопроект №1123 у першому читанні та в цілому з урахуванням правки, наданої Міністерством юстиції.

За її словами, ця правка стосується, зокрема, необхідності оприлюднення нормативно-правових актів, виданих центральними органами влади та вищими судами.

Крім того, передбачається, що фінансування друкованих засобів масової інформації зазначених органів влади буде здійснюватися в межах бюджетів, виділених на функціонування цих державних установ.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua