Вікторія Сюмар виграла суд у справі Медведчука (відео)
середа, 19 грудня 2018, 17:21

Народний депутат фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар виграла апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом члена "Опозиційного блоку", соратника Медведчука Василя Німченка у справі, пов'язаній із перешкоджанням журналістам охоронцями кума Путіна.

"Ми виграли у Німченка (вважай у Медведчука) Апеляційний суд! Це означає, що Комітет зі свободи слова і надалі зможе заслуховувати справи порушень прав журналістів і захищати їхні права", – наголосила Вікторія Сюмар.

"Ми будемо наполягати на тому, щоб кожна справа щодо порушень прав кожного українського журналіста, як, власне, і кожного українця, була доведена до суду, винні – несли покарання, для нас це – принципова позиція", – сказала вона.

"Я дуже рада, що сьогодні суд визнав право комітету займатися цією темою – темою безпеки журналістів, темою умов, у яких мають працювати журналісти, а не назвав це, як говорив наш колега з "Опозиційного блоку" Німченко, наступом на горло демократії", – заявила Вікторія Сюмар.

За її словами, депутат Німченко прийшов на засідання комітету, поставив усі запитання, які хотів, виступив, але в підсумку назвав засідання "узурпацією", "диктатурою" та "інквізицією".

"Я вважаю, що кожен політик має докластися до того, щоб в Україні працювала правоохоронна система і права людини і права журналістів були дотримані", – підсумувала Вікторія Сюмар.

Як відомо, 7 квітня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування нападу охоронцями Віктора Медведчука на журналістів програми "Схеми" біля VIP-терміналу аеропорту "Київ". Вікторія Сюмар тоді заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів викликає занепокоєння.

Після цього народний депутат з "Опозиційного блоку" Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою визнати протиправними дії голови комітету.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua