Вікторія Сюмар: За маніпуляції в інформаційному просторі, відповідальність повинні нести СБУ та журналісти "Інтера" (відео)
п’ятниця, 16 вересня 2016, 12:00

Відповідальність за маніпуляції в інформаційному просторі, які робили Столярова та Шувалов має нести СБУ та журналісти, які працювали під їх керівництвом.

Про це заявила заступник голови фракції  "Народний фронт", голова Комітету з питань з свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар в ефірі 1+1.

"Ми бачимо фактичне ігнорування СБУ цієї теми. Я думаю, це невипадково, і це певна політична позиція", - сказала вона.

"Ви знаєте російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який фактично керує інформаційною службою ІНТЕРа, який привносить сюди російські стандарти. Якщо ви порівняєте українські ЗМІ з російськими, ви можете побачити дуже великі відмінності. Ми можемо сваритися тут одне з одним, ми можемо показувати різні глибокі розслідування, у нас дуже багато критичності одне до одного, і це часом уже навіть із  перебором. Але російські зовсім інші, вони створюють паралельна життя про прекрасне російське життя і як Путін правильно бомбить Україну і Сирію. Так от, Шувалов, представник кремлівської  школи пропаганди, який тут в Україні, за допомогою такого інструменту, як телеканал, намагається створювати таку ж віртуальну реальність», - зазначила Сюмар.

На думку голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, відповідальність за таку ситуацію мають нести і держава, і українські журналісти, які працюють на телеканалі "ІНТЕР".

"Журналісти не мають дозволяти кремлівським пропагандистам собою керувати", - підкреслила представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua