Вікторія Сюмар закликала підтримати законопроекти щодо доступу до публічної інформації (відео)
понеділок, 15 лютого 2016, 14:06

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар закликала народних депутатів невідкладно розглянути законопроекти, що стосуються прозорості діяльності влади та державних інституцій, зокрема Національного банку України.

Про це вона заявила сьогодні під час засідання Погоджувальної ради.

Зокрема, вона наголосила на необхідності терміново розглянути на засіданнях парламентських комітетів законопроект №2043а про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення державного контролю за дотриманням права на доступ до публічної інформації, захист персональних даних та звернення громадян, а також проект постанови №2313 про забезпечення всебічного застосування Закону України "Про доступ до публічної інформації" при інформуванні громадськості про здійснювану Національним банком України політику рефінансування.

При цьому Сюмар зауважила, що перший законопроект чекає на розгляд вже більше ніж півроку, а другий – більше року.

"Економіка дуже часто залежить і від рівня прозорості. Тому законопроекти, пов’язані з відкритістю, так само є не менш важливими (ніж економічні законопроекти. – Ред.). У нас, наприклад, вже більше року постанова про відкритість Національного банку і його рішень (№2313) просто не виноситься в зал. Більше року! Кожен тиждень ми її подаємо – кожен тиждень вона ігнорується", - зауважила голова комітету.

У зв’язку з цим, представник фракції "Народний фронт" звернулася до голови Парламенту Володимира Гройсмана з проханням пришвидшити винесення до сесійної зали тих законопроектів, які "зараз гальмуються".

"Я не знаю, хто їх гальмує. Напевно, вже треба публічно сказати, що ось цієї постанови не хоче така конкретна фракція і вона не дозволяє виносити її в зал. Тому що це вже смішно, коли комітети вносять щотижня, а рік воно не потрапляє в зал", - резюмувала Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua