Вікторія Сюмар закликала ухвалити законопроект, який дозволить розблокувати процес створення суспільного мовлення в Україні
понеділок, 18 квітня 2016, 13:59

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар звернулася з проханням до керівництва парламенту внести до порядку денного поточного сесійного тижня терміновий законопроект № 4232, який дозволить розблокувати процес створення суспільного мовлення в Україні.

Про це вона заявила у понеділок під час засідання Погоджувальної ради у Верховній Раді.

За її словами, законопроект про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" № 4232 передбачає зміну порядку приєднання ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» до публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», що в свою чергу забезпечує завершення створення суспільного мовлення та дає можливість Україні виконати свої міжнародні зобов’язання.

«Ухвалення цього законопроекту дозволить розблокувати процес створення суспільного мовлення. Він дуже простий. Він виводить «Укртелефільм», який заблокував цей процес, і дасть можливість продовжити його. Тому що ми зриваємо всі терміни. І у нас може просто не з`явитися суспільне мовлення через технічні причини. Тому дуже велике прохання законопроект № 4232 все ж таки поставити», - наголосила вона.

Крім того, Вікторія Сюмар заявила про необхідність перенести розгляд законопроекту про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» на початок сесійного дня.

За словами Голови профільного комітету, те, що розгляд цього законопроекту у другому читанні запланований у кінці сесійного дня у середу - "це шлях його загубити".

"А це законопроект про телебачення і радіомовлення, який стосується питання інформаційної безпеки. Йдеться про виключення російського медіа продукту з категорії європейського продукту, бо він досі туди входить. І це бездискусійна, мені здається, позиція. І ми її загубимо через таке формування порядку денного", - заявила вона.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua