Вікторія Сюмар: Жодних причин позбавляти ліцензії «1+1» нема
четвер, 29 грудня 2016, 12:59

Голова Комітету з  питань  свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника  фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар звернулася з офіційним запитом до керівництва Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо ситуації навколо ліцензії телеканалу "1+1".

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. 

"Журналісти цього каналу зробили надзвичайно багато для утвердження проукраїнської позиції. Як у 2014, так і зараз. Жодних претензій по їх контенту в регулятора не було. Відповідно - канал має отримати ліцензію на аналогове мовлення, як за це проголосувала Нацрада, і продовжувати мовлення", - прокоментувала запит Сюмар. 

"Будь-які спроби бюрократично "підвісити" можливість мовлення будуть сприйматися як наступ на свободу слова та спробу переділити медіа-ринок", - підкреслила Голова комітету.

Як наголошується в офіційному запиті народного депутата до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення, "за інформацією, яка є у розпорядженні комітету, телеканал вчасно подав усі необхідні документи на переоформлення та продовження ліцензії на аналогове мовлення. До документів не було зауважень з боку Національної ради".

"Прошу вас надати інформацію, чому відбулася затримка з видачею рахунку на сплату ліцензійного збору телеканалу "1+1" за продовження та переоформлення ліцензії на аналогове мовлення та коли Національна рада планує передати ліцензію каналу, аби його мовлення відбувалося у відповідності до вимог Закону України "Про телебачення та радіомовлення", - зазначається в документі.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua