Високопосадовці Генштабу, які допустили вибухи у Калинівці, - це “троянські коні” під час війни, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 2 жовтня 2017, 20:02

Високопосадовці Генерального штабу, які не вжили необхідних заходів для недопущення вибухів на складах у Калинівці, - це “троянські коні” в українській системі управління і вони мають понести відповідальність за свою бездіяльність.

Про це заявила заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар за результатами засідання фракції.

Вона зазначила, що після четвертого за останні роки вибуху на складах боєприпасів “країна суттєво втратила в обороноздатності”, тому що мова йде про стратегічні запаси радянських боєприпасів, які потрібні для військової техніки та зброї радянського зразка.

“Їх (радянські боєприпаси) купити немає де. Тому, дійсно, це надзвичайно серйозна історія і це проблема. Тому що треба нести відповідальність за те, що сьогодні відбувається зі сферою безпеки і оборони”, - підкреслила народний депутат.

“Сьогодні кожен українець вкладає свої гроші у вигляді 5% видаткової частини бюджету, яка йде на оборону, а ми одночасно втрачаємо мільярди на безгосподарності, на халатності, на невиконанні своїх обов’язків конкретними посадовими особами, які прямо за своїми обов’язками мають за це відповідати! В даному випадку йде мова про начальника Генерального штабу (Віктора Муженка. - Ред.)”, - заявила Вікторія Сюмар.

Вона також нагадала, що після вибухів на найбільшому складі боєприпасів у Балаклії був прописаний 41 пункт для виправлення ситуації і недопущення таких випадків у майбутньому, однак за 9 місяців після цього необхідних заходів вжито так і не було.

“В такому випадку, якщо ніхто не буде нести покарання, то це означає, що в країні можна знищувати будь-що, підривати будь-що, безхалатність може бути будь-яка, а ми будемо говорити про те, що не можна в цей момент нікого критикувати і жодних інших висновків не робити, тому що коней на переправі не міняють. Це не коні, це - “троянські коні”, даруйте, в українській системі управління, які в час війни допускають такі прорахунки”, - резюмувала заступник керівника фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua