Виступ Секретаря РНБО України Олександра Турчинова під час церемонії відкриття XIV-ї Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2017»
вівторок, 10 жовтня 2017, 13:20

Шановні панове міністри,

керівники офіційних делегацій країн-партнерів,

учасники, організатори та гості виставки!

Пані та панове!

Щиро вітаю вас із відкриттям XIV-ї Міжнародної виставки «Зброя і безпека». Унікальний за широтою спектра представлених експонатів міжнародний форум «Зброя і безпека» чотирнадцятий рік поспіль демонструє найкращі технології українських та іноземних розробників і виробників у сфері безпеки, оборони та спеціальної техніки. З кожним роком ця виставка набирає потужності як за кількістю її учасників, так і за якістю представленої продукції.

У павільйонах і на відкритих майданчиках Міжнародного виставкового центру представлені зразки сучасного озброєння, військової техніки та техніки спеціального призначення, засобів захисту, обладнання та багато іншого.

У виставці беруть участь та широко представлені наші партнери з країн Європи, Азії, Північної та Південної Америки. Щиро вітаю гостей та учасників виставки, які приїхали до України!

Для нашої держави виробництво зброї та військової техніки – це не просто значний та важливий сегмент нашої економіки – це захист нашої свободи та незалежності, це формула виживання.

Четвертий рік поспіль продовжується агресія Росії проти України, і весь цей час ми змушені розраховувати, насамперед, на власні сили.

Український ОПК задовольняє всі основні потреби нашої армії, Національної гвардії, СБУ, прикордонників, Національної поліції та інших силових структур.

Щоб захистити країну, ми були змушені організувати випуск самого широкого спектру зброї - від пістолетів, автоматів, кулеметів, мінометів до потужної бронетанкової техніки та сучасних і ефективних ракетних комплексів.

З перших днів відродження нашого ОПК та ремілітаризації країни для нас пріоритетним стало партнерство державного та приватного секторів.

Створення спільних проектів, кооперація, імпортозаміщення, доброчесна конкуренція стали головними стимулами випереджальних темпів розвитку ОПК, покращення характеристик та зменшення вартості вітчизняних розробок.

Головна відмінність української зброї та військової техніки полягає в тому, що вона проходить випробування не тільки в лабораторіях та на полігонах, а в умовах сучасного бою. Після бойового застосування зброї та військової техніки конструктори та виробничники вносять десятки, сотні конструктивних змін з урахуванням пропозицій наших головних експертів – українських солдат і офіцерів. Саме цей підхід став запорукою високої якості та конкурентності української зброї та військової техніки.

Але ми не можемо зупинятися! Нам необхідна нова якість зброї, військової техніки, засобів захисту наших воїнів. А запорука цьому – поєднання сучасної науки та виробництва, ефективна міжнародна кооперація.

Тому ця виставка є також відкритою платформою для дискусій, обміну досвідом, інтеграції і кооперації з метою створення нових інноваційних проектів та сучасних технологій. Під час роботи виставки відбудуться науково-практичні конференції, круглі столи з обговорення актуальних питань розробки і модернізації озброєнь, підписання контрактів та створення спільних проектів.

Бажаю всім вам плідної роботи, цікавих зустрічей та реалізації ваших задумів та амбітних планів!

Дякую за увагу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua