Віталій Корчик: Європейське агентство з безпеки польотів ЕАSA сертифікувало "Украерорух", що дозволить почати польоти з аеропорту "Ужгород" (відео)
середа, 19 грудня 2018, 13:31

"Украерорух" отримав сертифікат відповідності від Європейського агентства з безпеки польотів ЕАSA (European Aviation Safety Agency), який, зокрема, дозволить найближчим часом відновити роботу аеропорту "Ужгород".

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Віталій Корчик на брифінгу в парламенті.

Сертифікат EASA засвідчує відповідність "Украероруху" нормам ЄС та є підставою для отримання прав від Словацької сторони для надання послуг з обслуговування повітряного руху у повітряному просторі Словаччини, яка необхідна для маневрування повітряних суден, що виконуватимуть операції на аеродромі "Ужгород".

"Відновлення повноцінної роботи аеропорту "Ужгород" є пріоритетом для вищого керівництва держави, для уряду, Міністерства інфраструктури та для "Украероруху" і його директора Дмитра Бабейчука, який доклав неабияких зусиль, як куратор проекту", — сказав Корчик.

Він пояснив, що сертифікат дозволить запустити перші рейси з "Ужгорода" вже найближчим часом.

Представник "Народного фронту" зазначив, що "Украерорух" реалізує свої проекти навіть у надскладних умовах війни з Росією та після фактичної втрати через окупацію двох підрозділів на Донеччині та в Криму.

"Завдяки злагодженій роботі колективу та зусиллям Дмитра Бабейчука на міжнародній арені підприємство вистояло та заручилося підтримкою партнерів", — підкреслив народний депутат.

Віталій Корчик окремо відзначив роботу підприємства під час фіналу Ліги чемпіонів у травні та жовтні, коли було відновлено повітряні польоти у просторі України на Сході та над морем.

"При цьому такий позитив нівелювали спроби окремих політиків, представників Рахункової палати, які на тлі позитивних досягнень приходили із перевірками на "Украерорух", — сказав народний депутат.

За словами Корчика, визнання досягнень "Украероруху" EASA - свідчення того, що підприємство та його керівництво роблять свою роботу якісно та чесно. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua