Віталій Сташук: Мінські угоди залишаються головним інструментом міжнародного тиску на Росію (відео)
п’ятниця, 22 січня 2016, 19:51

Проблеми з реалізацією Мінських угод залишаються, але на сьогоднішній день - це єдиний інструмент міжнародного тиску і стримування Росії.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук в ефірі телеканалу новин «24».

«На сьогодні Мінські угоди не виконуються, починаючи з другого пункту - режиму припинення вогню. І спроби Кремля примусити нас виносити конституційні зміни тоді, коли реально угоди не працюють, я думаю, що вони не сприймаються. Нам потрібно знайти юридичну формулу, яким чином з цієї ситуації вийти», - зазначив народний депутат.

Зокрема, Віталій Сташук сказав, що у парламенті чекатимуть висновку Конституційного  суду з приводу строків прийняття законопроекту про децентралізацію.

«Ми будемо чекати роз’яснень Конституційного суду. І я думаю, що український парламент буде відповідально ставитись до таких серйозних і важливих питань. Поспішних, нерозважливих рішень не буде», - сказав він.

Народний депутат також наголосив на тому, що країні потрібна децентралізація, але, у той же час, має бути сильна влада для протистояння зовнішній агресії.

«В період трансформацій суспільство не може мати слабку владу. Ми не можемо  атомізуватись на локальні громади і, таким чином, виграти протистояння з Росією. Децентралізація потрібна, але це не означає, що має послабнути влада, яка може реагувати на зовнішні загрози», - додав представник «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua