Олександр Турчинов: Нехай у ваших оселях завжди буде тепло і затишно, нехай Господь благословить вас, ваші родини і нашу рідну Україну!
неділя, 25 грудня 2016, 11:33

З Різдвом Христовим!

Дорогі друзі, вітаю всіх вас з Різдвом Христовим! Нехай у ваших оселях завжди буде тепло і затишно, нехай Господь благословить вас, ваші родини і нашу рідну Україну!

Син Божий народився не в царських палатах, а в хліву, щоб ніхто не міг сказати, що «у мене був важчий шлях, ніж у Нього…». Але головне, що Він прийшов на цю Землю, щоб дати нам можливість звільнитись від жорстокості, бруду, заздрощів, жадібності, боягузства та інших гріхів.

Його земне життя від Віфлеємських ясел до Голгофського хреста було присвячене простим людям. Він перебував не з багатіями в палацах, а в хижах із знедоленими. Він служив їм, допомагав, зцілював, годував… Хоча це не завадило згодом багатьом, не одержавши простого вирішення своїх проблем, вимагати, щоб Його розіп'яли.

Христос ніколи не сприймав популізм, в основі якого завжди – брехня та фарисейство. Він не обіцяв легкого життя «вже сьогодні» без праці та відповідальності. Саме тому шлях за Ним не кожен може пройти. Не всі тоді пішли за Ним, не всі йдуть і зараз. Але Він дав нам переможне Світло, тому завжди ніч поступається дню, а зло – добру. Так було і так буде завжди!

І щоб нагадувати про це людям, у 431-му році на ІІІ Вселенському соборі було ухвалено рішення відзначати Різдво Христове 25 грудня, наступного дня після зимового сонцестояння, коли ніч стає дедалі коротшою і темрява починає поступатись світлу.

Називати цей святковий день «католицьким» - зовсім некоректно. По-перше, розкол на католиків і православних відбувся більше ніж через п’ятсот років, у 1054 році. По-друге, сьогодні в цей день святкують Різдво не тільки католицькі та протестантські церкви, але і багато православних церков по всьому світу. Весь цивілізований світ святкує Різдво за Григоріанським календарем, за яким і ми живемо. Юліанський календар, який має невідповідність більш ніж у 14 діб між астрономічним та календарним часом зимового сонцестояння, вже «трошки», на якихось 2000 років, застарів…

Не думаю, що нам треба чекати, поки Верховна Рада визначиться з тим, щоб офіційно зробити сьогоднішній день святковим, а вже починати святкувати Різдво разом з усіма цивілізованими країнами, які поважають закон, відповідальність та розум. Святкуймо Різдво сьогодні, 25 грудня, разом з усією Європою, разом з усім цивілізованим світом!

Христос народився! Славімо Його!


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua