Візит Арсена Авакова до Японії: Токіо планує продовжувати підтримку реформи української поліції (фото)
вівторок, 25 жовтня 2016, 13:39

Міністр внутрішніх справ, представник партії «Народний фронт» Арсен Аваков обговорив з віце-міністром закордонних справ Японії Нобуо Кіші процес реформування правоохоронної системи України.

Зустріч відбулася у рамках офіційного візиту глави МВС України до Японії.

Віце-міністр закордонних справ Японії висловив високу оцінку реформи поліції в Україні, озвучив наміри й надалі підтримувати її впровадження.

Своєю чергою Арсен Аваков підкреслив, що підтримка Японського уряду дозволить вдосконалити як систему взаємодії правоохоронців з населенням, так і IT-систему, допоможе забезпечити високий рівень надання послуг громадянам.

Також сторони обговорили складні ситуації на сході України та на Курильських островах. Глава МВС України висловив готовність підтримувати Японію. Арсен Аваков підкреслив, що Україна і Японія мають об'єднати зусилля у боротьбі за цілісність кордонів наших держав.

Очільник МВС України також провів зустріч з головою Національної комісії з громадської безпеки Японії Юном Мацумото.

Арсен Аваков  відзначив, що корисним для України стане досвід Японії у роботі дільничних відділів поліції «KOBAN». Такі відділення розташовані у доступних для громадян місцях і надають різноманітну допомогу: від прийому заяв про крадіжку до отримання консультації про місцезнаходження необхідного об’єкта тощо.

«Поліцейські, які працюють у «KOBAN», – доброзичливі та ввічливі, вміють спілкуватися з дітьми та особами похилого віку. Впровадження такої системи може допомогти зробити українську поліцію ще відкритішою та доступнішою для населення», – повідомив Арсен Аваков.

Своєю чергою Юн Мацумото заявив, що заради безпеки правоохоронні органи України та Японії мають об’єднати зусилля на шляху до миру.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua