Визнання ОРДЛО тимчасово окупованими територіями важливе для дипломатії та захисту національних інтересів України, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
п’ятниця, 16 червня 2017, 13:15

Визнання на законодавчому рівні правового статусу окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) як тимчасово окупованих територій є правильним кроком, який важливий для зовнішньополітичної та дипломатичній комунікації України, захисту наших національних інтересів у міжнародних організаціях та судах.

Про заявила представник фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська в ефірі одного з телеканалів.

Вона нагадала, що нещодавно Секретар РНБО, представник політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов заявив про те, що вже на найближчому сесійному тижні президент Петро Порошенко має подати до Верховної Ради на розгляд новий законопроект щодо процесу реінтеграції, повернення і визнання тимчасово окупованими територій, на яких зараз проводиться АТО.

«Перша ідея (нового проекту закону) – яким чином буде визначатися правовий статус, тобто, що це фактично є окуповані території. Друге питання – яким чином буде відбуватися повернення та реінтеграція цих територій?», - зазначила народний депутат.

Як наголосила Наталія Кацер-Бучковська, визнання окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) тимчасово окупованими територіям є дуже важливим для дипломатії.

«Оскільки ми дуже часто зустрічаємось з міжнародними організаціями, різними країнами, ми говоримо, що ці території окуповані, і нам потрібне юридичне підтвердження дійсно окупації цих територій і, відповідно, боротьба за їхнє повернення, реінтеграцію», - заявила парламентар.

Таким чином, на думку представника фракції «Народний фронт», ідея цього законопроекту є правильною, а щодо його деталей народні депутати матимуть змогу подискутувати вже після того, як проект буде внесений до сесійної зали.

«Це, насамперед, важливо для нашої зовнішньополітичної комунікації, захисту наших національних інтересів у міжнародних організаціях та судах, при  дипломатичній комунікації тощо», - підсумувала Наталія Кацер-Бучковська.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua