Визнання виборів у РФ нелегітимними консолідує правову позицію України, – Максим Бурбак (відео)
вівторок, 20 березня 2018, 17:47

Верховна Рада України повинна визнати вибори президента Росії нелегітимними.

Про це заявив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак під час виступу з парламентської трибуни.

Він нагадав, що в понеділок фракція «Народний фронт» зареєструвала проект постанови щодо визнання так званих виборів президента Росії нелегітимними.

«Прикро, що профільний комітет її не розглянув, і зараз ми з вами ще не прийняли цю дуже важливу постанову, адже реакції нашого парламенту чекає весь світ і, головне, її чекають українці, які стали заручниками режиму Путіна, і які не взяли участі у виборах у анексованому Криму», – зазначив депутат.

«Ми повинні визнати результати цих виборів нелегітимними не лише в Криму, а й у всій Росії, тому що вони були проведені з численними порушеннями чинної Конституції України, законів України, всіх міжнародних договорів, зокрема, Будапештського меморандуму. Ми не можемо зволікати», – зазначив керівник фракції «Народний фронт».

Він звернувся до Голови Верховної Ради дати доручення профільному комітету невідкладно розглянути постанову, зареєстровану «Народним фронтом».

«Годі гратися в політиканство і політкоректність!» – заявив депутат.

«Ще раз звертаюся до залу – підтримайте ініціативу «Народного фронту», і визнайте вибори в Росії нелегітимними з усіма правовими наслідками. Це консолідує нашу правову позицію. Я переконаний – ми переможемо у війні з Росією, а потім вона, як країна-агресор, відповідатиме матеріально за всі збитки, завдані Україні під час анексії Криму та війни на Донбасі», – підсумував Максим Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua