Вкрадені Януковичем $1,5 млрд можуть повернути до держбюджету у четвер, - Сергій Пашинський (відео)
вівторок, 20 вересня 2016, 17:41

У парламенті зареєстровано урядовий проект закону №5142 про спеціальну конфіскацію, який дозволить спрямувати до держбюджету 1,5 мільярди доларів Януковича, які арештовані на рахунках в Ощадбанку.

Як пояснив у коментарях журналістам заступник голови фракції “Народний фронт”, Голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський, ця редакція закону пропонує конфіскувати незаконно отримані кошти в рамках цивільного процесу.

“Наскільки я проінформований, цей закон розроблений Мін'юстом спільно з Європейським союзом, був представлений на Кабінеті міністрів і  презентований експертами Євросоюзу. Ми будемо його підтримувати, хоча простіше було б це зробити у кримінальному процесі”, - заявив народний депутат.

“Наприклад, Латвія, яка вилучила €50 мільйонів Арбузова, вона їх вилучила в рамках кримінального процесу. У Великобританії це відбувається в рамках цивільного процесу. Сподіваюсь, завтра закон пройде комітет і в четвер ми його проголосуємо”, - сказав Пашинський.

Він зазначив, що навколо закону про спецконфіскацію завжди було чимало брехні, зокрема, “якісь депутати ходили і говорили, що кошти вилучаються без суда і слідства”.

“Це неправда. Це суд апеляційний, Верховний. Такі закони є у всіх країнах світу. Ще раз звертаю увагу: по аналогічному закону гроші Арбузова були перераховані до бюджету Латвії. Суть його дуже проста - закон розповсюджується на цінні папери, на грошові активи. Закон діє на дуже короткий термін на осіб, що півроку знаходяться в розшуку”, - пояснив Пашинський.

“Я дуже вдячний ініціативі прем'єр-міністра Гройсмана щодо цього законопроекту. Ці 1,5 мільярди були вкрадені з бюджету і мають бути повернуті назад”, - резюмував представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua