Внесок Росії в ПАРЄ може буде сплаченим вкраденими грошима, - Єленський
вівторок, 25 червня 2019, 02:14

«Росія вкрала мільярди українських активів в Криму і в Східній Україні. Внесок Росії в ПАРЄ може буде сплаченим вкраденими грошима», - заявив член української делегації в ПАРЄ, представник фракції «Народний фронт» Віктор Єленський, виступаючи на сесії ПАРЄ.

"Ситуація з правами людини жахлива. Тому давайте повернемо Росію в ПАРЄ?! Росія загарбала територію України, Грузії, Молдови. Тому давайте повернемо Росію?! Це хибний підхід», - сказав він.

Віктор Єленський нагадав, що Асамблея з 2014 року ухвалила сім Резолюцій, де вимагала від Росії повернути Крим, поважати права людини, скасувати заборону Меджлісу, не пригнічувати національні меншини: «Жодну з цих резолюцій Росія не виконала”. 

Віктор Єленський підкреслив, шо політика Росії йде в розріз з засадами діяльності ПАРЄ: «Ви кажете, що ми повинні думати про права росіян, які мають отримати захист Стасбурзького суду. А от російський Меморіал закликає росіян адресувати свої претензії за порушення передовсім російській владі, а не Раді Європи». 

«І останнє: Росія вкрала мільярди українських активів в Криму і в Східній Україні. Пам'ятайте, внесок Росії в ПАРЄ може буде сплаченим вкраденими грошима», - наголосив народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua