Володимир Омелян: Децентралізація Укравтодору має розпочатись вже цього року
середа, 15 лютого 2017, 15:31

Децентралізація Укравтодору має розпочатись вже цього року, заявив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян під час наради щодо реформування автодорожньої галузі, яка відбулась 14 лютого.

Володимир Омелян підкреслив, що децентралізація Укравтодору, реформа Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» та імплементація закону про Дорожній фонд – комплекс заходів, який має дати Україні нову якість автошляхів.

За словами міністра, в процесі децентралізації Укравтодору особливу увагу необхідно приділити роботі з очільниками областей.

«Необхідно чітко пояснити, які автошляхи залишаться в сфері відповідальності Укравтодору, які – перейдуть в управління місцевої влади. Регіони візьмуть на баланс дороги регіонального значення, це не тільки ресурс на їх утримання, а й відповідальність. Тому ключове завдання – пояснити очільникам регіонів, що і на яких умовах вони отримають. Плануємо роботу таким чином, щоб вже з осені 2017 року можна було на практиці перейти до децентралізації Укравтодору», - зазначив він.

Володимир Омелян окремо зупинився на питанні ДАК «Автомобільні дороги України», план реформування якого розроблено на три роки. Міністр акцентував увагу на тому, що компанія має відіграти допоміжну роль в процесі децентралізації Укравтодору та відновити свої можливості в питанні утримання автошляхів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua