Володимир Омелян: Ми посилюватимемо контроль на українських автошляхах (фото)
понеділок, 6 листопада 2017, 13:10

Міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян презентував нові пересувні габаритно-вагові комплекси, які будуть встановлені на українських автошляхах.

Участь у заході, що відбувся на Софійській площі  у Києві, також взяв віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

Було представлено першу партію з 26-ти нових комплексів, закуплених за кошти Європейської Комісії, які було надано Міністерству інфраструктури України в рамках виконання Угоди про фінансування програми «Підтримка впровадження транспортної стратегії України». Загалом в рамках програми закуплено 78 машин, ще 52 мають надійти до кінця поточного року.

«Було проведено багато роботи і багато зусиль докладено, але ми це зробили! Сьогодні перші 26 машин після завершення тестування та навчання співробітників будуть готові вирушити на захист українських автошляхів. До кінця року має бути загалом 78 таких одиниць. Це не просто автомобілі, які будуть зважувати габаритний транспорт, - це повністю мобільні лабораторії з усіх видів контролю легкового, вантажного та річкового транспорту», - наголосив міністр інфраструктури України.

«Уряд зробив перший крок щодо введення габаритно-вагового контролю. Сподіваюсь, цей приклад буде підтриманий областями, і вони також виділять фінансування як на ваговий контроль, так і на всі інші види контролю на обласному рівні. Разом ми можемо змінити ситуацію, убезпечити автошляхи від руйнування, а отже - зберегти людські життя, дати новий імпульс для економіки України. Щиро дякую Єврокомісії, Уряду за те, що політика є послідовною і кожен робить те, що обіцяє», - підкреслив Володимир Омелян.

За словами міністра, в планах – введення в дію вже з наступного року повністю автоматизованих станцій габаритно-вагового контролю. Це будуть проекти як спільно з Європейським інвестиційним банком, так і спільно з обласними радами та адміністраціями.

«Те, що ви бачите сьогодні, і наші подальші заходи свідчать про одну просту річ – Уряд посилюватиме контроль на українських автошляхах. І альтернативи не буде. Не буде можливості ані дати хабаря, ані домовитися. Кожен, хто перевищуватиме допустиму вагу у 40 тонн, буде оштрафований. І я сподіваюся, що ці штрафи після ухвалення нового законодавства про габаритно-ваговий контроль будуть збільшені в рази. Ми повинні привчити самих себе до порядку», - наголосив Володимир Омелян.

«Наша ключова мета - щоб на всіх дорогах міждержавного і державного значення діяли автоматичні габаритно-вагові комплекси, в яких датчики вмонтовані в дорогу і система в автоматичному режимі зчитує всі дані автомобіля: його вагу, номерні знаки, і передає на пульти оператора. Тоді виключається людський і корупційний фактор», - додав міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua