Володимир Омелян: На будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту "Одеса" виділено 253 млн грн
середа, 18 липня 2018, 20:02

Для забезпечення безперервного фінансування програми "Проектування, реконструкція, будівництво аеродромного комплексу комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" Уряд спрямував 253 млн гривень.

Про це повідомив міністр інфраструктури, представник партії "Народний фронт" Володимир Омелян.

"Як ми і обіцяли, Міністерство інфраструктури ініціювало виділення додаткових коштів на роботи в аеропорту Одеси. У травні цього року я інспектував хід будівництва злітно-посадкової смуги. У 2019 році оновлений аеропорт, я впевнений, дозволить перетворити Одесу на південний хаб", - зазначив він.

Володимир Омелян додав,  що вже третій рік поспіль динаміка зростання авіаперевезень становить майже 30% у рік, що вимагає модернізації аеропортів. "І ми над цим працюємо", - зазначив міністр.

Очільник Мінінфраструктури подякував керівництву держави за підтримку ініціативи відомства щодо розвитку регіональних летовищ.

Довідково

Будівництво нової полоси МА "Одеса" дозволить приймати більш важкі типи повітряних суден, включаючи Boeing-767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі. Несуча спроможність нової смуги буде майже в 2 рази більше за існуючу (класифікаційне число спроможності покриття (PCN) нової смуги 64, проти 35 – існуючої). Також у рамках проекту планується встановити світлосигнальне, радіонавігаційне та метеорологічне обладнання для сертифікованого заходу на посадку по категорії III-а (ІКАО) (існуюча смуга сертифікована по категорії І (ІКАО).

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua