Володимир Омелян: Незалежний контроль якості дорожніх робіт запроваджено на автошляхах загального користування
середа, 1 березня 2017, 17:34

Ухвалено рішення щодо запровадження системи FIDIC для всіх дорожніх робіт в Україні. Відтепер на автомобільних дорогах загального користування технічний нагляд за ходом виконання дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант.

Як повідомив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян, відповідне рішення було ухвалене Кабінетом Міністрів.

«Міністерство хоче поширити практику контрактів FIDIC на всі капітальні ремонти та реконструкції, які виконуються також за бюджетні кошти», - наголосив Володимир Омелян.

За словами міністра, відповідно до нових умов, технічний нагляд під час виконання дорожніх робіт здійснюється за допомогою так званої Служби інженера - незалежної юридичної особи. Такий підхід дає змогу забезпечити високу якість ремонтно-будівельних робіт і застосовується в більшості європейських країн.

До цього часу на переважній більшості українських доріг такий контроль проводився замовниками дорожніх робіт власними силами і не був достатньо ефективним. Виняток складали, переважно, дороги, відновлення яких здійснювалося спільно з міжнародними фінансовими організаціям, де контроль якості передбачає дотримання умов контрактів FIDIC.

Відтепер на автомобільних дорогах загального користування технічний нагляд за ходом виконання дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант. До його основних обов'язків належатиме: контроль якості та обсягів виконуваних робіт; вхідний та операційний контроль матеріалів, виробів та конструкцій, які використовуються під час дорожніх робіт; контроль за усуненням підрядником виявлених дефектів тощо.

Варто зауважити, що в зв'язку з масштабністю ремонтно-будівельних робіт до 01.01.2018 вимоги застосовуватимуться лише під час виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту, а після 01.01.2018 дія вимог розповсюджуватиметься і на роботи з поточного ремонту. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua