Володимир Омелян: Новий автобан Львів – Будапешт з’єднає Україну зі швидкісними дорогами ЄС
середа, 11 жовтня 2017, 13:40

Міністерство інфраструктури України на чолі з представником партії «Народний фронт» Володимиром Омеляном провело переговори зі Світовим банком щодо можливості будівництва автобану Львів – Будапешт через КПП «Дийда».

Про це повідомив сам міністр.

«Це угорський автобан Т-0,3, який поєднається з автобаном в Україні М-06. Ми будемо мати фактично транс’європейську магістраль, яка дасть необхідний трафік», - сказав Володимир Омелян.

«Ми розпочинаємо pre-feasibility study перед ТЕО, який дасть обґрунтування, який саме напрям краще і що буде зроблено для того, щоб дорога Львів – Мукачево була першої категорії. Це буде основною артерією для українських товарів в ЄС, але, крім того, забезпечить стале сполучення Закарпаття з іншими регіонами України», - пояснив він.

Міністр зазначив, що наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, і проїзд по ній займає близько 3,5 години. «Новий автобан скоротить час в дорозі до 2-х годин. Ми пропонуємо найоптимальніший маршрут з пропозицією найдешевшого, але найякіснішого будівництва і проходу нового автошляху головного коридору між Україною і Угорщиною», - наголосив Володимир Омелян.

За словами очільника Мінінфраструктури, у перспективі новий автобан Львів – Мукачево буде поєднуватися зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв'язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії та Німеччини.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua