Пріоритетом є забезпечення переміщення товарів у напряму Європа - Азія шляхом створення цифрових коридорів, - Омелян
середа, 22 лютого 2017, 11:11

Пріоритетним питанням для України є забезпечення надійного та безпечного переміщення товарів у напряму Європа – Азія шляхом створення цифрових коридорів.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян в ході засіданні Комітету внутрішнього транспорту (КВТ) Європейської Економічної Комісії ООН.

Цифровий коридор передбачає використання сучасних інформаційних систем, що забезпечують безперервний моніторинг вантажних потоків, механізм електронної взаємодії учасників зовнішньоекономічної діяльності з транспортно-логістичними компаніями та органами державного контролю, а також організацію обміну даними в обсягах необхідних для виконання бізнес-процесів учасниками системи», - зазначив міністр.

Володимир Омелян повідомив, що Україна входить в проект фінансування розвитку цифрової інфраструктури ЄС, зазначивши, що для цього проекту необхідно посилити законодавство в галузі цифрових технологій і створити інституційні передумови для цифрового розвитку.

Створення цифрових транспортних коридорів, за його словами, повинно забезпечити можливість відстеження вантажу у реальному часі без будь-яких територіальних, технічних чи правових обмежень, а також організацію бізнес-процесів на основі електронного документообігу.

«Проте, незважаючи на те, що створення цифрових транспортних коридорів це – плани на найближче майбутнє, ми вже сьогодні здійснюємо заходи із спрощення процедур торгівлі», – зазначив міністр.

«На залізничному транспортні успішно використовується уніфікована накладна ЦІМ/СМГС. Як показує практика, використання такого уніфікованого перевізного документа країнами з різним транспортним правом сприяє нарощуванню вантажопотоку в міжнародному сполученні, підвищенню конкурентоспроможності залізничного транспорту та гармонізації правого поля в цілому. Таким чином впровадження цифрових коридорів забезпечить сталий розвиток універсальної, ефективної, єдиної транспортно-логістичної системи», - наголосив Володимир Омелян.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua