Володимир Омелян: Сподіваюсь, наступного року ми зможемо залучити європейські лоукости до України
четвер, 10 листопада 2016, 16:01

Міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян  сподівається, що наступного року вдасться залучити європейські лоукости до України, але наголошує, що це також залежить від умов, які запропонують регіональні аеропорти.

Про це він сказав під час координаційної зустрічі «Ефективне управління аеропортами та аспекти авіаційної безпеки», яка відбулась у Міністерстві інфраструктури. Такий захід проводився вперше з метою кращої координації між аеропортами України та міністерством.

Володимир Омелян наголосив, що регіональні аеропорти мають підтримувати загальноукраїнський тренд щодо зростання кількості рейсів, пасажиропотоку, вантажних перевезень: «Ми маємо гарний приклад Львівського аеропорту, який вже майже закривався, а зараз демонструє чудове зростання. Кількість маршрутів виросла на 48%, пасажиропотік зростає як у Києві, Львові, так і в інших аеропортах. Загалом по Україні це десь близько 20%, а в окремих аеропортах це більше 50%. Нам треба тримати цей темп».

Міністр також зазначив, що його відомство готове підтримувати ініціативи регіональних аеропортів, спрямовані на залучення нових авіакомпаній та розвиток авіаційних сполучень: «Аеропорт створений для пасажира, клієнта. Подивіться на трафік навколо вашого міста - якщо він потребує покращення залізничного сполучення, яке буде підвозити людей з районів чи менших міст до вашого аеропорту, ми це будемо теж обговорювати». 

«Сподіваюсь що до кінця цього року ми дерегулюємо ринок міжміських перевезень, буде заявочний принцип. Це означає, що кожен аеропорт буде мати свою невелику автостанцію, яка забезпечить зручний, підлаштований під графік літаків, доїзд з районів. Працюйте з авіакомпаніями, давайте пропозиції, розвивайте аеропорти», - додав Володимир Омелян.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua