Володимир Омелян: У вересні ми оголошуємо конкурс на керівника аеропорту "Бориспіль" (відео)
четвер, 28 липня 2016, 20:51

Сьогодні, 28 липня, відбулась велика зустріч керівництва Міністерства інфраструктури України з представниками міжнародних фінансових інституцій та з міжнародними партнерами.

Міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян окреслив головні напрямки реформування інфраструктурної галузі, зокрема, в автодорожній, залізничній та авіаційній сферах.

Окремо було приділено увагу реформуванню «Укрпошти». Під час зустрічі Голова ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун та генеральний директор УДДПЗ «Укрпошта» Ігор  Смілянський представили свої програми реформування підприємств, які вони очолюють.

«Я щиро вірю, що саме ці люди, які були призначені на «Укрпошту» і на «Укрзалізницю», повинні відновити віру в державні підприємства, державні монополії, у те, що вони можуть керуватися ефективно і приносити прибутки державі. Я щиро вірю, що ми зробили правильний вибір і ми досягнемо тих результатів спільно, на які ми всі очікували», - заявив міністр.

«Мені теж дуже приємно, що є політичне розуміння, і в серпні «Укравтодор» очолить високого рівня фахівець, людина, яка докорінно змінить цю структуру. У вересні ми оголошуємо конкурс на керівника аеропорту "Бориспіль", сподіваємося отримати теж високодостойного професіонала в своїй галузі», - наголосив Володимир Омелян.

Коротко окреслюючи перші результати роботи Мінінфраструктури, міністр зазначив, що зроблено вже достатньо багато.

«Окрім того, що заклав минулий уряд і послідовно виконує цей уряд, — рекордна кількість грошей на українські дороги. Ми повинні позбутися стереотипів, що в нас дороги — це суцільна біда. Ми реформуємо ці галузі, які знаходяться в нашому підпорядкуванні. За моїм щирим переконанням, не може бути постійно міністра чи якогось керівника-героя. Люди просто повинні сумлінно робити свою роботу, вести країну вперед, але без надзусиль. Саме над створенням такої системи ми працюємо сьогодні», - підкреслив він.

«Пакет автодорожнього реформування уже в парламенті. Пакет по реформуванню морської галузі проходить фінальне обговорення, в понеділок він буде представлений Європейській Бізнес Асоціації для обговорення з бізнесом. Ми лібералізуємо авіаційний простір. Мені дуже приємно, що громадяни України, громадяни інших держав, які вибрали українські аеропорти для транзиту, все більше і більше користуються нашими авіаперевізниками, нашими аеропортами», - сказав Омелян.

Також очільник міністерства зазначив: «Ми маємо ріст 15%, а в деяких аеропортах більше 20% пасажиропотоку за цей рік. Ми зробили багато так само в інших галузях і я сподіваюся, що кінець цього року буде ощасливлений прийняттям нових законів, які реформують інфраструктуру України. Це закон про концесію, про підтримку якого вчора оголосив ЄБРР. Ми маємо одних з найкращих світових юридичних компаній, які можуть нам виписати абсолютно нове законодавство — прозоре, зрозуміле і ефективне. Ми маємо масу речей попереду, але головне на цьому етапі — це ті люди, які створять нову систему».

За словами Володимира Омеляна, після того, як буде завершено обговорення планів дій по «Укрпошті», «Укрзалізниці» в Міністерстві, вони стануть публічними.

«В нас не буде потаємних кімнат, в нас не буде потаємних домовленостей. Ми рішуче налаштовані на реформу і нас, я вірю, нічого не зупинить», - резюмував Міністр інфраструктури.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua