Володимир Омелян: Важливе наше досягнення нинішньго року - прийняття закону про Дорожній фонд (фото)
середа, 7 грудня 2016, 18:40

Важливим досягненням у 2016 році є прийняття закону про Дорожній фонд. Це – практичне впровадження європейського досвіду в Україні.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії "Народний фронт" Володимир Омелян під час зустрічі з представниками міжнародних фінансових організацій, послами європейських країн, громадськістю.

Володимир Омелян коротко окреслив попередні підсумки роботи Мінінфраструктури за 2016 та плани на 2017 рік.

"Першим гарним знаком є те, що нарешті були прийняті закони про Дорожній фонд, децентралізацію Укравтодору, і ми маємо попереду ще одне читання закону про електронний квиток, який є частиною реформи громадського транспорту в Україні", - заявив міністр.

Він зазначив, що було проведено круглий стіл з питань оновлення національної транспортної стратегії, головним завданням якого було вивчення громадської думки щодо проблемних питань, у тому числі мультимодальних перевезень, безпеки транзиту, екологічних проблем, які включені в оновлену національну транспортну стратегію.

"Наразі Міністерство працює над затвердженням проекту технічної допомоги ЄС на 2018-2020 роки для підтримки транспортної стратегії, а також почались переговори з Міністерством фінансів для отримання бюджетної підтримки ЄС у 2017 році", - додав Володимир Омелян.

Реформу державного управління міністр назвав найбільш важливим питанням: "Я пишаюся тим, що наше міністерство вперше провело аудит функцій проміжної структури міністерства для впровадження кращих європейських практик. Нова структура буде запроваджена на початку наступного року, вона має підвищити внутрішню ефективність.  На мою особисту думку, ми повинні мати прозору ефективну систему як всередині міністерства, так і у всіх наших державних підприємствах".

Він також зазначив, що в Мінінфраструктури працює  Антикорупційний департамент, який вже демонструє свою ефективність.

Окремо Володимир Омелян наголосив на тому, що система проведення закупівель для державних компаній має бути покращена: "Ми зрозуміли, що система ProZorro не допомагає уникнути всіх зловживань в Укрзалізниці та АМПУ. Тому робота в цій сфері має бути значно посилена".

Очільник міністерства також повідомив про роботу відомства щодо концесійного законодавства: "Разом з експертами та іншими зацікавленими сторонами ми закінчили обговорення політики ДПП і погодили всі важливі питання. Тепер очікуємо на перший законопроект від експертів ЄБРР. Я радий, що ми починаємо роботу зі Світовим банком над його техніко-економічним обґрунтуванням. У 2017 році ми плануємо концесію двох портів: державного підприємства "Морський торговельний порт Херсон" та ДП "Стивідорна компанія Ольвія", як тільки буде ухвалено новий закон".

Володимир Омелян також наголосив, що пріоритетним завданням у 2017 є створення Морської адміністрації, розвиток автодорожньої сфери та реконструкція злітно-посадкових смуг у регіональних аеропортах.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua