Ворожий інформаційний контент не повинен бути в Україні, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 17 травня 2017, 18:11

Українська влада має робити усе можливе, аби запобігти проникненню до зони розмежування інформаційного контенту, який створюють в Росії або терористи на тимчасово окупованих територіях України.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар під час засідання комітету.

Так, за її словами, важливим завданням на сьогодні є встановлення в зонах розмежування апаратури, яка глушитиме сигнал, що надходить з тимчасово окупованих територій України.

За інформацією голови комітету, кошти на придбання таких апаратів будуть виділені з резервного фонду Кабінету Міністрів.

“Це, насправді, унікальне рішення, коли на потреби інформаційної безпеки Кабінет Міністрів із резервного фонду буде виділяти ресурси. Ми, нарешті, зможемо подолати ту проблему, яка у нас існує. Коли, фактично, по всій зоні розмежування ми маємо повне проникнення російських телеканалів на українську територію, коли українців “обробляють” російські ЗМІ, і вони не знають (ті, хто там живуть), хто їх обстрілює і кому вірити”, - наголосила голова комітету.

Вікторія Сюмар також нагадала, що минулого року під час виїзного засідання комітету до зони розмежування парламентарям вдалося пришвидшити будівництво телевізійної вишки, оскільки вдалося знайти та виділити на це кошти. Так само, на її думку, членам комітету варто поїхати до зони АТО для інспектування встановлення там “глушилок” російсько-терористичного телевізійного сигналу.

Сюмар сказала, що Уряд якнайшвидше виділить та переведе кошти для закупівлі та встановлення “глушилок” в зоні АТО.

Крім того вона запропонувала створити бібліотеку україномовних книжок та патріотичних пісень для солдат Збройних Сил України, які перебувають в зоні АТО, та принагідно звернулася з відповідним проханням до видавців, що були присутні на засіданні комітету.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua