ВПК має бути реформований, щоб відповідати сучасним світовим стандартам, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 15 травня 2017, 13:11

Україна вкрай потребує західних військових технологій, щоб національний військово-промисловий комплекс зміг вийти на світовий рівень.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський під час засідання Погоджувальної ради.

"Станом на сьогодні ми фактично вичерпали ресурс українського військово-промислового комплексу. Ми забезпечили фінансування, заводи працюють, але ми повинні розуміти, що технологічно і інвестиційно ми відстали на десятки років навіть від Російської Федерації", - зазначив він.

"Саме тому я хочу анонсувати, що наш комітет приступає до розробки концепції реформи ВПК. Я неодноразово говорив і повторюсь іще раз – без західних навіть не інвестицій, а технологій, партнерів ми не зможемо вийти на світовий рівень", - наголосив Сергій Пашинський.

Він закликав всі фракції та керівників комітетів, які дотичні до цього питання, визначити свою позицію, і за два тижні взяти участь у слуханнях щодо концепції реформи ВПК, які буде проведено Комітетом з питань національної безпеки та оборони.

"Сподіваюсь, що цього разу ми здамо наші демагогію та популізм до архіву та думатимем про майбутнє нашої держави", - зазначив представник "Народного фронту".

Він також повідомив, що незважаючи на те, що цілі фракції у парламенті працювали на Януковича та його оточення, заблокувавши ухвалення закону про спецконфіскацію, проукраїнським силам вдалося перерахувати до бюджету 40 млрд грн.

"Звертаюсь до Уряду – ми очікуємо якомога скорішого внесення відповідних змін до Державного бюджету, і я сподіваюсь, що навіть ті агенти Януковича, які блокували спецконфіскацію, підтримають тезу про те, що ці гроші треба не проїсти, а спрямувати на укріплення обороноздатності та підняття соціальних стандартів", - підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua