ВР та уряд мають створити нацагентство з питань подолання наслідків збройної агресії Росії - Арсеній Яценюк після рішення суду в Гаазі
субота, 12 грудня 2020, 13:02

Початок повноцінного розслідування Міжнародним кримінальним судом злочинів, пов‘язаних зі збройною агресією Росії проти України - важливе і далекосяжне зрушення. Справедливість має бути встановлена і доведена до виконання, - наголосив у Facebook прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що як прем’єр-міністр дав прямі вказівки подати максимальну кількість позовів проти Росії. На основі цих ініціатив Верховна Рада та Кабінет Міністрів зверталися до Міжнародного кримінального суду у 2014 і 2015 роках.

«Ми започаткували цілий комплекс міжнародних судових процесів. За одним із них Україна вже виграла позов проти «Газпрому» у Стокгольмському арбітражі», - нагадав він.

Згідно з нещодавнім повідомленням, підкреслив лідер «Народного фронту», Міжнародний кримінальний суд починає повноцінне розслідування злочинів, пов‘язаних зі збройною агресією Росії проти України, та злочинних дій режиму Януковича під час Революції Гідності.

«Це - важливе і далекосяжне зрушення. Справедливість має бути встановлена і доведена до виконання», - наголосив лідер НФ.

«Треба також продовжити логіку дій наших урядів», - додав він.

На переконання Арсеній Яценюка, Верховна Рада та уряд мають створити національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації.

«Це має бути єдиний орган для вивчення і узагальнення усіх фактів пов‘язаних зі збройною агресією та її наслідками, а також для представлення позиції України і притягнення вищих посадових осіб Росії до кримінальної відповідальності», - пояснив екс-прем’єр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua