В'ячеслав Кириленко: Для FM-станцій достатньо якісного україномовного продукту
п’ятниця, 26 серпня 2016, 16:25

Закон про квоти для україномовної пісні на радіостанціях набуде чинності з початку листопада.

Про це нагадав Віце-прем’єр-міністр, представник партії «Народний фронт» В’ячеслав Кириленко в ефірі «5 каналу».

«Тоді й розпочнеться виконання першого етапу –  це 25% гарантованої україномовної пісні в ефірі радіостанцій. Тенденція, яка останнім часом має місце на FM-станціях,  показує, що в нас немає ніяких ускладнень із якісним україномовним продуктом – сучасним та різножанровим», - зазначив він.

На думку Вячеслава Кириленка, виконати квоти у 35%, як це передбачено законом через 2 роки, немає жодних проблем для добросовісних радіостанцій. При цьому він зауважив, що україномовних пісень в ефірі стало набагато більше останнім часом.

«За моїми підрахунками, у деяких радіостанцій уже 20-25% україномовної пісні, і це ще до набуття чинності закону. Тобто, практика спростовує всі аргументи, які виголошувалися, коли була дискусія щодо запровадження квот. А була просто сила інерції – ніхто не хоче нічого змінювати, хоче, щоб інші змінювалися. Ця сила інерції, внаслідок ухвалення закону, подолана. Те, що Президент України підписав закон без зволікань і зауважень, - говорить про єдність підходів усієї влади  - і в Уряді, і серед депутатів» , - сказав В’ячеслав Кириленко. 

Представник «Народного фронту» наголосив, що закон про квоти не забороняє російськомовні пісні чи пісні іншими мовами. Він лише встановлює квоту для україномовної пісні в ефірі радіостанцій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua