В'ячеслав Кириленко: Книжкова деколонізація триває
середа, 5 квітня 2017, 13:55

На виконання закону про обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту Кабінет Міністрів визначив порядок надання дозволів на ввезення книг із Росії, а також вилучення із обігу продукції, яка буде поширюватися в Україні без дозволів.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, представник партії «Народний фронт» В’ячеслав Кириленко.

«Сьогодні Уряд ухвалив два ключових документи на виконання закону про обмеження доступу на український ринок друкованої продукції антиукраїнського змісту. Цей закон скеровано проти путінської книжкової пропаганди, яка безперешкодно надходила на нашу митну територію десятиліттями, у тому числі і після розв'язання Росією війни проти України», - написав віце-прем'єр у своєму блозі на «Українській правді».

Ухвалені порядки визначають процедури надання дозволів на ввезення книг із РФ та/або походженням із РФ, а також вилучення із обігу продукції, яка буде поширюватися в Україні без дозволів після введення в дію урядових рішень.

В’ячеслав Кириленко уточнив, що обидва документи набувають чинності через 30 днів після їх офіційної публікації. Дозволи буде надавати Держкомтелерадіо, на відповідність критеріям оцінюватиме Експертна рада. Протягом 10 днів імпортер російської книги отримуватиме дозвіл або обґрунтовану відмову з вичерпного переліку причин, обумовлених законом. Дозвіл надається безоплатно та є чинним протягом дії угоди імпортера із власником прав на видання.

«Це, так би мовити, матеріальна частина. Політично ж ми, щонайменше, 1) офіційно відсікаємо поширення будь-якої путінської книжкової пропаганди, 2) захищаємо та стимулюємо український книжковий ринок (після прийняття Закону російський імпорт практично зупинився) та 3) заохочуємо наші видавництва до опанування тих сегментів книжкового ринку, які на 100% були «під росіянами». Отже, книжкова деколонізація триває!», - наголосив представник «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua