В'ячеслав Кириленко: Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим
субота, 20 серпня 2016, 16:48

Віце-прем’єр-міністр, представник партії «Народний фронт» В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті VI Всесвітнього Форуму Українців, який проходить в Українському домі. Він привітав усіх українців, які приїхали на Форум – а це понад 300 делегатів із 36-ти країн світу.

«Ми всі в Уряді знаємо, що 25 років тому, якби не українці у світі, – українцям тут було би набагато важче вибороти незалежність. Ми відчували тоді підтримку і, щонайважливіше, відчуваємо її зараз в часи російської агресії проти України», - наголосив він.

Окремо Віце-прем’єр-міністр привітав 16 українців, які приїхали на Форум із Росії. Він зазначив, що українській громаді зараз там важко, як ніколи – їх там переслідують, проти них влаштовують провокації.

«Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді, в РФ проживає близько 10 млн українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру в 2 млн, передостанній налічував 3 млн. Впроваджується цілеспрямована політика по денаціоналізації українців у Росії: Кремль хоче примусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто із тих, хто відчуває себе українцем в Росії, не засуджує Україну і не цурається її», - зазначив віце-прем’єр.

Також В’ячеслав Кириленко у своєму виступі наголосив на важливості підтримки національної ідентичності українців: «В Європейському Союзі, міжнародній спільноті  ми цікаві як унікальна нація зі своїми здобутками, історією, мовою і культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться».

Представник «Народного фронту» запевнив усіх присутніх, що співпраця з українцями, які проживають за кордоном, і надалі буде пріоритетом для Уряду та української влади.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua