В'ячеслав Кириленко: Починаючи з 2017 року ми плануємо забезпечити тристороннє фінансування профтехосвіти
п’ятниця, 3 червня 2016, 18:19

Починаючи з 2017 року фінансування профтехосвіти має відбуватися з трьох джерел - за рахунок державних коштів, місцевих бюджетів та коштів роботодавців.

Таку думку висловив Віце-прем’єр-міністр, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко на нараді щодо вирішення проблемних питань професійно-технічної освіти, яка проходила за участі міністра освіти і науки Лілії Гриневич, а також представників Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства соціальної політики.

«Починаючи з 2017 року ми плануємо забезпечити тристороннє фінансування профтехосвіти - державні гроші, місцеві бюджети та кошти роботодавців. Важливим є те, щоб ми звернули особливу увагу на гостродефіцитні спеціальності, на які є попит. Нам треба заохотити молодь, щоб вона йшла вчитися на ті спеціальності, які, можливо, не дуже престижні, але вкрай необхідні. Ми маємо виробити механізм, щоб роботодавці також фінансували ті спеціальності, які їм потрібні», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Особливу увагу учасники наради приділили питанням модернізації підготовки робітників дефіцитних професій та необхідності створення сучасних навчальних центрів в регіонах для найбільш затребуваних спеціальностей.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua