В’ячеслав Кириленко: Верховна Рада повинна розглянути урядові законопроекти, від яких залежить отримання макрофінансової допомоги ЄС
понеділок, 1 лютого 2016, 14:00

Уряд наполягає на включенні до порядку денного засідань Верховної Ради законопроекту щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу (№3325), від якого залежить отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр культури, представник "Народного фронту" В’ячеслав Кириленко сьогодні під час засідання Погоджувальної ради.

"Ми неодноразово про це говорили, але, на жаль, до порядку денного законопроект не включається", - зазначив він.

Як наголошується у пояснювальній записці до законопроекту №3325, його прийняття "дозволить привести у відповідність до норм Закон України "Про ринок природного газу та сприятиме становленню повноцінного ринку природного газу в Україні".

Крім того, Кириленко зауважив на необхідності розгляду у сесійні залі важливого урядового законопроекту №3062 - щодо управління корпоративними правами держави у  державних підприємствах.

Він зазначив, що цей законопроект вже ухвалений у першому читанні та пройшов обговорення в профільному комітеті в процесі підготовки до другого читання.

"Це важливий законопроект, який пропонується нами згідно програми діяльності Уряду та коаліційної угоди, а також як необхідність отримання додаткових коштів від міжнародних фінансових організацій", - заявив він.

Так само В’ячеслав Кириленко звернувся з проханням включити до порядку денного проект закону про ратифікацію угоди між Урядом України та Європейською Комісією про участь України у програмі "Креативна Європа" (№0077), який уже погоджений усіма профільними комітетами ВР.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua