Арсеній Яценюк: Чинний склад Конституційного суду не може розглядати справу щодо закону про люстрацію, адже вісім членів КС самі підпадають під дію цього закону
середа, 21 жовтня 2015, 12:44

Чинний склад Конституційного суду не може розглядати справу про відповідність закону про очищення влади, адже вісім членів КС самі підпадають під дію закону про люстрацію.

Уряд направляє до КС свого представника з відповідною правовою позицією, - повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 21 жовтня.

Арсеній Яценюк зазначив, що 22 жовтня Конституційний суд України «несподівано буде розглядати закон про люстрацію на предмет його відповідності Основному Закону».

Водночас, підкреслив Глава Уряду, Конституційний суд сам підпадає під дію закону України про люстрацію: «Уряд вважає, що у зв’язку з тим, що вісім членів Конституційного суду України підпадають під дію закону про очищення влади, така справа не може розглядатися чинним складом Конституційного суду України».

Кабінет Міністрів приймає рішення 22 жовтня відправити до КС свого представника з відповідною правовою позицією. Арсеній Яценюк повідомив, що інтереси Уряду України буде представляти керівник Департаменту Міністерства юстиції України з питань очищення влади Тетяна Козаченко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua