У Братиславі Арсеній Яценюк зустрівся із Президентом Словаччини Андреєм Кіскою
четвер, 10 вересня 2015, 12:35

У четвер, 10 вересня, в рамках робочого візиту урядової делегації до Братислави Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Словаччини Андреєм Кіскою.

Президент Словацької Республіки висловив тверду і непорушну підтримку незалежності та територіальної цілісності України. Він зазначив, що Словаччина є другом України.

Арсеній Яценюк висловив вдячність за солідарність з Україною, партнерські взаємини і особливо - за вагомий внесок Словаччини в енергетичну безпеку та енергонезалежність України. 

Сторони обмінялися думками стосовно економічного становища України. Президент Словаччини високо оцінив результати реформ, які втілюються урядом України, відзначивши, що за останній час нинішній Уряд досяг набагато більше, ніж було зроблено  упродовж десятиліть.
Арсеній Яценюк відзначив словацький досвід і підтримку з боку словацьких експертів, які співпрацюють з Урядом нашої держави.

Глава Уряду України та Президент Словаччини окремо обговорили енергетичне співробітництво, відзначаючи потребу єдиних підходів, які б гарантували безпеку обох країн, єдність європейської політики у цій сфері та ефективність.

У центрі уваги співрозмовників була безпекова ситуація і стан виконання Мінських домовленостей. Арсеній Яценюк та Андрей Кіска обговорили ініціативи та заходи для підтримки мирного врегулювання ситуації на сході України та посилення регіональної співпраці партнерів України в цьому контексті.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua