Якщо хтось на Заході вірить, що з Росією можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку, - Арсеній Яценюк про санкції проти РФ
п’ятниця, 18 листопада 2016, 13:38

«На кону стоять базові принципи і цінності. Якщо хтось на Заході вірить, що з Росією можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку. Як наслідок, за таку помилку Європа і США будуть змушені заплатити високу ціну», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

Відповідаючи на запитання стосовно можливості скасування новою адміністрацією США санкцій проти Росії, Арсеній Яценюк наголосив, що Республіканська партія, яка стоїть на чітких консервативних позиціях, має більшість у Сенаті і у Палаті представників, «окрім того, є Верховний Суд»: «Американський президент не диктатор, у цій системі він не може поводитися як авторитарний керівник і робити все, що заманеться».

«Я вважаю, що Росія занадто переоцінює результат президентських виборів на свою користь. Америка залишається Америкою, і новообраний президент Трамп муситиме діяти відповідно до довгострокових стратегічних інтересів США, в тому числі як лідера вільного світу», - сказав він.

Однак, за словами лідера «Народного фронту», у світі і справді спостерігається тренд – «від британського референдуму про вихід з ЄС, нідерландського референдуму проти угоди про асоціацію між ЄС і Україною, і до перемоги Трампа на виборах»: «Це тренд рухів проти істеблішменту і (втоми від) конвенційної політики. Ми входимо в новий етап світової політики. Маємо цей етап вистояти і пройти».

Він підкреслив, що популісти і демагоги будуть намагатися схилити європейські уряди до позиції щодо скасування санкцій проти РФ: «Росія розігрує цю карту через фінансування радикальних сил в Європі та поширення дезінформації через ЗМІ на зразок "Russia Today"».

«Однак тут на кону стоять базові принципи і цінності. Якщо хтось на Заході вірить, що з Росією можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку. Як наслідок, за цю помилку Європа і США будуть змушені заплатити високу ціну», - наголосив він.

«Ми стоїмо перед новим етапом, у якому, безперечно, можуть відбутися нові успіхи популістів і демагогів. І якби нова американська адміністрація скасувала санкції, це був би катастрофічний сигнал для ЄС. Тим більш важливо, щоб ваші провідні політики міцно дотримувалися своїх переконань і поглядів», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк зазначив, що Федеральний канцлер Меркель демонструє саме такий підхід: «Вона привітала новообраного президента США, однак при цьому чітко наголосила на власних базових принципах і цінностях».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua