Янукович та його оточення мають бути заочно засуджені українським судом, - Антон Геращенко (відео)
понеділок, 28 листопада 2016, 17:44

Віктор Янукович та його оточення мають бути заочно засуджені українським судом за ті злочини, які їм інкримінуються Генеральною прокуратурою, зокрема, державну зраду та посягання на територіальну цілісність України.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", секретар Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

Він нагадав, що Генпрокурор Юрій Луценко під час судового засідання 28 листопада зачитав Януковичу підозру у скоєнні державної зради та порушенні територіальної цілісності України.

"Янукович має постати перед заочним судом. У травні цього року був ухвалений відповідний закон, і зараз у Генеральної прокуратури є всі можливості розпочати заочне кримінальне переслідування Януковича та його оточення", - наголосив народний депутат.

При цьому він додав, що усі "чудово розуміють, що у найближчі роки, поки живий Володимир Путін, йому невигідно видавати Януковича Україні і він його не видасть".

"Тому ми маємо домогтися разом із адвокатами "Небесної сотні", разом із співробітниками прокуратури заочного засудження Януковича та його оточення за ті злочини, які їм інкримінуються", - резюмував Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua