Арсеній Яценюк доручив перевірити вартість пального на українських АЗС у зв’язку з падінням цін на нафту (відео)
середа, 26 серпня 2015, 13:47

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив  Міністру енергетики та вугільної промисловості України та Міністерству економіки України разом з Антимонопольним комітетом перевірити «прив’язку падіння цін на світових ринках на нафту і зменшення вартості пального на українських автозаправних станціях». Про це він сказав під час розширеного засідання Уряду в середу, 26 серпня.

Глава Уряду назвав позитивом те, що ціна нафту Brent становить на сьогодні 43 долари: «Для України падіння цін на нафту є позитивом».

«Об’єктивно, це потягнуло вниз курс російської національної валюти. В Росії і на інших суміжних ринках дуже серйозні проблеми, пов’язані з фінансовою, банківською стабільністю», - додав він. 

Арсеній Яценюк нагадав, що ціна на газ має певну кореляцію з ціною на нафту: «У тому випадку, якщо така цінова кон’юнктура на нафту буде зберігатися, це дасть можливість Україні дешевше придбавати природний газ, що буде безпосередньо мати відношення в тому числі і до остаточно рахунку в тарифі на природний газ».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua